Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové střapáčky se škvarky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • polohrubá mouka (podle potřeby)
  • 3 velké hrsti hub (sušených)
  • sádlo (podle chuti a potřeby)
  • sůl (podle chuti a potřeby)
  • pepř (mletý, podle chuti)
  • škvarky (podle chuti a potřeby)
  • 1 cibule (velká)
  • 1 vejce
  • 5 brambor (středně velké)

Pracovní postup:

Houby namočte den předem do vody a teprve před přípravou těsta je můžete v této vodě 30 minut povařit, sceďte, vodu nevylévejte a odložte ji stranou. Na pánvičce nechte rozehřát trochu sádla, zpěňte na něm pokrájenou cibuli a přidejte okapané houby. Za občasného míchání smažte asi 30 minut. Mezitím jemně nastrouhejte oloupané brambory, přidejte k nim v míse celé vejce, špetku soli a postupně přisypávejte mouku, dokud těsto nebude husté jako na chlupaté knedlíky. Těsto promíchejte a propasírujte přes cedník s většími otvory do hrnce s osolenou vroucí vodou. Střapáčky vařte, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je sceďte a smíchejte s houbami osmaženými s cibulkou. Pak přidejte rozehřáté škvarky, opepřete a osolte. Nakonec vmíchejte část vody, kterou jste si ponechali z namočených hub.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!