1. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do osolené vroucí vody a vaříme cca 10 minut, nesmí být uvařeny zcela doměkka! Scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si osmahneme na kostičky klobásu a v druhém kastrolku podusíme čerstvé nebo sušené předem namočené houby. Taktéž necháme vychladnout. 2. Po vychladnutí proímcháme jemně všechny ingredience, okořeníme, dochutíme a vmícháme vejce. Kapku zaprášíme moukou, aby vznikla jemně vláčná hmota. 3. Rozpálíme olej a nalejeme směs, kterou jsme si připravili. Smažíme cca 10 minut do středně zlatava, poté si připravíme druhou vymazanou pánev a po 10 minutách přehodíme na druhou neopečenou stranu houbové tortilly. Smažíme taktéž cca 10 minut dozlatova. 4. Nakrájíme na trojhránky, jako pizzu a podáváme se zeleninovým salátem, můžeme posypat storuhaným sýrem, např. parmezánem. Houby tortille dodají voňavou příjemnou chuť.