Na oleji smažíme plátky jarní cibulky spolu s rýží - než se lehce zabarví. Mezitím promícháme bujon (oba kalíšky) v 800 ml vody a do teplé rýže přidáme asi 150 ml připraveného bujónu. Vaříme při nízké až střední teplotě a postupně přidáváme připravený bujón, aby ho rýže postupně nasákla. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo, přidáme nakrájené houby, prolisovaný česnek a dusíme, dokud se většina šťávy z hub neodpaří. Přidáme špenát a krátce osmahneme, dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Hned jak přidáme do rýže zbytek bujónu a rýže je skoro hotová (asi 20-25 minut), přidáme houbovo-špenátovou směs. Promícháme a necháme přiklopené 3-4 minuty odpočinout. Hotové posypeme strouhaným sýrem. Rizoto je spíš krémové, rozhodně není suché.