Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový guláš - recept mé snachy

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 200 g točeného salámu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce vegety
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika nebo feferonka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kg čerstvých hub
  • 1 kostka masoxu

Pracovní postup:

Cibuli a česnek oloupejte a jemně posekejte. Houby očistěte a pokrájejte. Točený salám nakrájíte na kostky. Rozehřejte si olej a zpěníte na něm cibuli a česnek. Přidejte papriku, připravené houby, nakrájený salám a orestujte. Podlijte vývarem z masoxu a duste doměkka. Do vývaru přidejte pár proužků červené papriky nebo feferonky. Zahustíte moukou rozkvedlanou ve studené vodě a provaříte na mírném ohni ještě 10 minut. Dochutíte vegetou, solí a pepřem podle své chuti. Houbový guláš podávejte s chlebem nebo těstovinami. Může být i houskový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zuko|23. února 2015
pěkně jsem komentář zmastila a už to nejde opravit - omlouvám se. Odpovědět
zuko|23. února 2015
dobrý recept - místo masoxu jsem přidala Knorr bohatý bujon hovězí, zahustila instantní Gulášek moc chutnal - místo masoxu jsem dala Knorr bohatý bujon hovězí, zahustila tmavou jíškou Knorr - všem chutnalo. Určitě jsem nedělala naposled. Odpovědět
antonin.sedlak.77|23. února 2015
Rychlé a dobré vaření,gulášek byl dorý .Dal jsem červenou papriku i feferonku a cibuli více ,byl dobrý a pikantní.Díky za recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!