Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový koláč celozrnný

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • řapíky celeru
  • domácí kečup
  • hrst dýňových a slunečnicových semínek
  • celozrnná mouka
  • čerstvé houby
  • hrst ovesných vloček
  • žlutá paprika
  • cca 2 lžíce vody z rozinek
  • 1 petržel
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup:

TĚSTO: celozrnná mouka, kvasnice, hrst dýňových a slunečnicových semen, hrstka ovesných vloček, špetka soli, olej, 2 lžíce vody z rozinek (zalijte rozinky a získáte tak sladkou vodu potřebnou k vzejití kvásku) Ingredience na těsto smíchejte s vlažnou vodou a 3 lžícemi oleje, vypracujte tužší těsto a nechte kynout. Po vykynutí roztlačte rukou do pekáčku, vytřeného olejem, po celém dnu i kousek na okraje. NÁPLŇ: domácí kečup, 1 petržel, houby, řapíky celeru, žlutá paprika, 2 stroužky česneku Kečup smíchejte s najemno nastrouhanou petrželí a prolisovaným česnekem. Rozetřete na těsto a poklaďte nakrájenými houbami. Na houby nasypejte nakrájenou papriku, řapíky celeru a okořeňte bazalkou. Pečte na 200°C asic 35-40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |26. května 2014
dobré. Odpovědět
Hana S |26. května 2014
být Odpovědět
Hana S |26. května 2014
Může Odpovědět
hanik29|3. června 2014
dobrý nápad Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!