TĚSTO: celozrnná mouka, kvasnice, hrst dýňových a slunečnicových semen, hrstka ovesných vloček, špetka soli, olej, 2 lžíce vody z rozinek (zalijte rozinky a získáte tak sladkou vodu potřebnou k vzejití kvásku) Ingredience na těsto smíchejte s vlažnou vodou a 3 lžícemi oleje, vypracujte tužší těsto a nechte kynout. Po vykynutí roztlačte rukou do pekáčku, vytřeného olejem, po celém dnu i kousek na okraje. NÁPLŇ: domácí kečup, 1 petržel, houby, řapíky celeru, žlutá paprika, 2 stroužky česneku Kečup smíchejte s najemno nastrouhanou petrželí a prolisovaným česnekem. Rozetřete na těsto a poklaďte nakrájenými houbami. Na houby nasypejte nakrájenou papriku, řapíky celeru a okořeňte bazalkou. Pečte na 200°C asic 35-40 minut.