Staňte se našimi fanoušky na:

Houbový prášek - dochucovadlo

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sušená bedle
  • sušená hlíva ústřičná

Pracovní postup:

K přípravě houbového prášku využijte houby, které jsou jinak tuhé, např. třeně hlívy ústřičné či bedly. Dobře usušené plátky hub pomelte na masovém mlýnku. Přesejte je přes hrubší sítko. Větší zbylé kousky můžete ještě rozdrtit nasucho v mixéru a vše znovu přesejte tentokrát přes jemné sítko. Můžete přidat malé množství soli, kterou ale musíte dobře promíchat. Prášek uchováváme ve skleničkách s dobrým uzávěrem. Prášek se používá jako houbové koření do polévek, gulášů, pod maso, do omáček a sekaných mas. POZOR: Špatně uzavřený prášek velmi ochotně ze vzduchu přijímá vlhkost a pak plesniví!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |22. září 2014
houby ano Odpovědět
any20 |14. června 2014
vyzkouším Odpovědět
Akrajka|3. řijna 2016
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!