Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut. Sušené houby namočíme do vody s lístky šalvěje. Žampiony nakrájíme na plátky. Mozzarellu nastrouháme. Pórek, šalotky i česnek nakrájíme na jemno a smažíme je doměkka. Přidáme houby a žampiony a dusíme doměkka. Přidáme sůl, kmín a pepř a zakápneme citronovou šťávou. Smícháme vejce, smetanu a petrželku a smícháme s houbovou směsí. Celé to nalijeme na předpečený koláč. Posypeme strouhanou mozzarelou a pečeme 30 minut na 185 °C.