Staňte se našimi fanoušky na:

Houby nakládané v tuku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g sádla
  • 20 g soli
  • 1 kg hřibů (nebo směs tvrdších hřibovitých hub)

Pracovní postup:

Houby očistěte za sucha, operte a nakrájejte je na kostičky nebo silnější plátky. Rozložte je na vál a nechte asi 2 hodiny oschnout. Pak je dejte do kastrolu, zasypte solí a duste asi 15 minut, až se skoro všechna voda vydusí. V druhém kastrolu rozehřejte větší část tuku (někdo dává místo sádla máslo), asi 3/4, přidejte houby, krátce osmažte a ještě horké plňte do sklenic. Na povrch nalít zbylý tuk, aby byly houby úplně zakryté. Sklenice uzavřete víčky a sterilujte asi 30 minut při 100°C. Za 48 hodin sterilaci opakujte. Houby v tuku upravuji v zimě stejně jako čerstvé houby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!