Staňte se našimi fanoušky na:

Houby s hovězím masem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Brambory nejprve omyjeme a vaříme je ve slupce po dobu asi 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou (příp. necháme chvíli vychladnout), oloupeme a rozkrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby pečlivě očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Maso rozkrájíme na kostky. Okořeníme pepřem a zázvorem. Rozehřejeme olej, maso na něm zprudka opečeme, poté ho vyjmeme z pánve, osolíme a udržujeme ho v teple. Ve vypečené šťávě podusíme houby. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle vlastní chuti a dusíme po dobu asi 10 minut. Přibližně po 5 minutách přidáme k houbové směsi ještě na růžičky rozebranou brokolici a vše vaříme dál. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Sýr nastrouháme. Brambory a maso vmícháme do zeleniny. Směsí naplníme čtyři malé zapékací misky a navrch je posypeme strouhaným sýrem. Misky vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!