Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě, scedíme a necháme je okapat. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a podle potřeby je rozkrájíme. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, očistíme, propereme, necháme okapat, popř. jej pokrájíme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Gorgonzolu rozkrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm houby a pórek. Přidáme špenát a vše podusíme. Vmícháme rajčata, gorgonzolu a těstoviny a společně prohřejeme. Houbovou směs osolíme, opepříme, ochutíme bylinkami a sójovou omáčkou. Slunečnicová semínka opražíme na pánvi nasucho dozlatova. Roketu očistíme, opereme a osušíme. Směs vložíme do mísy a posypeme slunečnicovými semínky a roketou. Můžeme ozdobit čerstvým rozmarýnem a podáváme.