Staňte se našimi fanoušky na:

Houby s vejci nahniličku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trocha citronové šťávy
  • 1 svazek pažitky
  • mletý pepř
  • 750 g směsi nakrájených hub
  • 3 lžíce másla
  • 400 ml smetany
  • 1 cibule
  • 4 vejce

Pracovní postup:

V pánvi rozehřejte máslo, na něm opékejte nadrobno nakrájenou cibuli s čerstvými houbami (lišky, hříbky, žampiony) asi 10 minut (pro jistotu pokapejte směs trochou citronové šťávy, díky níž houby neztmavnou). Pak přilijte smetanu a za občasného míchání bšechno svařte na hustou omáčku. Mezitím uvařte v osolené vodě vejce nahniličku (podle velikosti 7-8 minut). Hotové houby podle chuti osolte a opepřete, porce rozdělte na předehřáté talíře. Vejce slijte, krátce ochlaďte studenou vodou, opatrně oloupejte, podélně rozpůlte a dejte na houby. Nakonec posypejte pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |4. dubna 2014
U nás nejčastěji jíme jen s chlebem nebo bramborem. Švagrová je má nejraději s rýží a také místo 400ml smetany dává 200ml smetany a 200ml mléka. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!