Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí bourguignon podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Maso nakrájíme na větší kostky. 2) Cibuli nakrájíme nahrubo. 3) Mrkev nakrájíme na plátky. 4) Z petrželky, bobkového listu, rozmarýnu a tymiánu uvážeme svazek. 5) Maso, cibuli, mrkev, bylinky a pepř dáme do hrnce. Zalijeme vínem a necháme v ledničce přes noc. 6) Poté vyndáme maso a zeleninu - dáme zvlášť od sebe. Maso osušíme kostičku po kostičce. 7) Slaninu nakrájíme na nudličky a opékáme na oleji 3 minuty. 8) Poté přidáme maso a zprudka ho opečeme ze všech stran. Osolíme a přidáme zeleninu. 9) Až už opékaná zelenina není vlhká, přidáme marinádu (směs, ve které stálo maso přes noc) a dusíme 2,5 hodiny. V případě potřeby podléváme vodou. 10) Máslo utřeme s moukou a dáme ho do omáčky. Povaříme ještě 10 minut. 11) Podáváme ozdobené čerstvou bylinkou (tymián, rozmarýn či petrželka) s čerstvou bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!