Chřest oloupeme škrabkou, konce nakrájejte na kolečka. Hlavičky blanšírujeme ve vroucí vodě. Hovězí dršťky nakrájíme na nudličky, podle potřeby blanšírujeme, pak je povaříme 20 minut v silném hovězím vývaru, scedíme (případně vymačkáme) a necháme stranou. Na másle orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme muškátový ořech a zalijeme silným vývarem z dršťek, prošleháme a povaříme 30 minut. Pak přidáme smetanu a provaříme ještě 5 minut, přecedíme omáčku přes cedník a přelijeme povařené dršťky a kolečka chřestu, dosolíme. Na konec přidáme kostičky másla a na másle orestované hlavičky chřestu. TOASTOVÉ KNEDLÍKY: 200g toast. chleba, 60g angl.slaniny, 120ml mléka, muškátový ořech, snítka hl. petrželky, 1 vejce Slaninu nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a usušíme v troubě dozlatova. Zalijeme mlékem, přidáme nastrouhaný muškátový ořech, orestovanou slaninu i s tukem, nasekanou petrželku, žloutek a promícháme. Nakonec přidáme 2x vyšlehaný bílek. Z hmoty uděláme malé knedlíky a vaříme je na páře 15 minut.