Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí guláš bratislavský

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kostky očištěného masa osolíme, opepříme a necháme odležet. Mezitím na polovině dávky oleje podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme polovinu dávky očištěné kořenové zeleniny nakrájené na kostičky a osmahneme. Pak vložíme maso. Prudce je opečeme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený oloupaný citron. Zakápneme octem a na mírném ohni dusíme, až maso pustí šťávu. Pak podle potřeby podléváme střídavě bílým vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbytku oleje a hladké mouky. Pak do šťávy přidáme hořčici, smetanu, cukr, dostatečné množství vývaru a dobře rozmícháme. Vaříme asi půl hodiny. Hotovou omáčku procedíme, okyselíme a dosolíme. Zbytek zeleniny, kterou jsme mezitím v osolené vodě uvařili doměkka, nakrájíme na úhledné nudličky a vložíme spolu s kostičkami masa do omáčky. Vše společně prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |6. června 2013
dobré Odpovědět
Jan |1. března 2013
vyzkoušel jsem, je výborný, - výsledný efekt nedělá množství masa, ale zeleninka a smetana. Odpovědět
kote19 |26. února 2013
skusím :) Odpovědět
freya |18. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Uzzi1 |29. prosince 2012
dobrý, jen bych prosila víc masíčka :-) Odpovědět
david.kruml.1 |16. prosince 2012
zajímavé určitě zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!