1) Nejdříve upřesním množství cibule. Říká se, že na 1 kg masa má být stejné množství cibule. To ale neznamená, že cibule bude také 1 kg. Takže si nejdříve nakrájejme maso na kostky (asi 3 cm), dáme do misky. Potom do jiné ale objemově stejné misky krájíme cibuli nahrubo, do té doby, než jí bude stejné množství jako masa. (Tzn. - pokud máme půl misky masa, budeme mít půl misky cibule.) 2) Ve velkém hrnci necháme rozpustit sádlo a poté přidáme cibuli. 3) V momentě, kdy je cibule zlatavá přidáme kostky masa. Ty orestujeme dohněda ze všech stran, poté osolíme a opepříme. 4) Přidáme papriky, kmín a rajský protlak. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu, poté ztlumíme a vaříme doměkka.