V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm cibuli nakrájenou nahrubo a opékáme, dokud nezhnědne. Přidáme mletou sladkou papriku, promícháme a mírně podlijeme vodou. Můžeme také přidat pálivou mletou papriku nebo chilli papričku, pokud máme rádi ostřejší. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do základu. Vše opékáme, dokud se maso nezatáhne, přitom nezapomínáme míchat, aby se nám nic nepřipálilo. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Zalijeme horkou vodou a dusíme, dokud není maso měkké. V průběhu dušení maso občas promícháme (je-li to nutné přidáme opět trochu horké vody). Na posledních 20 minut nastrouháme do guláše bramboru, aby zhoustl. Konzistenci šťávy můžeme přizpůsobit buď přidáním vody, nebo jejím odpařením. Na konec dochutíme česnekem, případně solí a pepřem a můžeme dozdobit nasekanou paprikou, cibulí a petrželkou. Vhodná příloha jsou brambory.