Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí guláš s chlebem

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky do růžova. Přidáme jemně nakrájenou papriku. Poté přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran za stálého míchání zprudka osmahneme. Přidáme sůl, pepř, sladkou i ostrou papriku a gulášové koření. Stále mícháme, mírně podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do měkka asi 2 hodiny. Pokud směs přendáme do tlakového hrnce (je přidaná i voda), zavřeme, maso bude hotové asi za 30 min. Směs poprášíme lžící hladké mouky, přidáme gulášovou kostku a krajíc tvrdého nastrouhaného (rozmixovaného) chleba. Přilijeme horkou vodu (kolik chceme guláše) a za stálého míchání provaříme asi 7 minut. Podáváme s chlebem, pečivem, s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. Nejlepší je ohřívaný druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

allys89 |5. září 2013
včerejší oběd Odpovědět
-3 |29. srpna 2013
děláme Odpovědět
wieruska |29. srpna 2013
dobré Odpovědět
i |25. července 2013
za foto 1*** Odpovědět
T3r3z |19. července 2013
Přesně tak, nejlepší je naležený 1-2 dny :-) Vypadá skvěle! Odpovědět
i |17. července 2013
mnam Odpovědět
i |17. července 2013
hezký Odpovědět
kuchticek |10. července 2013
dobré Odpovědět
q |9. července 2013
hm.hovězí jsem už dlouho nedělala Odpovědět
johny |8. července 2013
guláše jsou fajn Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!