Na omáčku: 40 g másla 1 kostka hovězího bujónu 2 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce sójové omáčky 1 lžíce kečupu 2 - 3 lžíce polohrubé mouky 500 ml 10% smetany na vaření Maso promícháme s vodou, vejcem, solí, kořením, moukou, škrobem a necháme chvíli stát. Poté lžící nabíráme maso, kousky masa vkládáme na rozehřáté máslo a krátce opečeme z obou stran. Podlijeme horkou vodou tak, aby byly pouze ponořené. Přidáme hořčici, kečup, bujón, sójovou omáčku a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 30 minut. V troše studené vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Hustou omáčku provaříme a přidáme smetanu. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme tvarovat i malé klasické kuličky.