Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí kýta s hlívou

Autor receptu: Vlasta78 (81 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Stehno nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme očištěnou pokrájenou cibuli, přidáme maso a krátce osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list a přikryté dusíme do poloměkka. Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky, přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka. Udušené maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou promíchanou s hladkou moukou, ochutíme cukrem, šťávou z citronu a promícháme. Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

A |12. května 2013
samé dobré suroviny Odpovědět
simm |12. května 2013
Zajímavé. Možná vyzkouším. :-) Odpovědět
eviti |12. května 2013
hlívu máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!