Rozehřejeme polovinu sádla a osmahneme na něm líčka z obou stran dohněda ( cca 5 minut ). Vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce přidáme zbylé sádlo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, celer na plátky a česnek na plátky - mícháme dalších asi 8 minut. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a zalijeme pivem a vývarem. Přidáme bylinky a uvedeme k varu. Na mírném ohni dusíme 2 - 2 1/2 hodiny, dokud se maso nezačne téměř rozpadat. Maso vyjmeme a uchováváme v teple. Vyjmeme bobkový list a vaříme omáčku tak dlouho, dokud se její objem nezmenší na polovinu a zhoustne. Dosolíme, všleháme máslo a vrátíme zpět maso. Podáváme s bramborovou kaší nebo bagetou.