Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí líčka na rajčatech

Autor receptu: david.kruml.1 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytá a osušená líčka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Opečeme ze všech stran na sádle a vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda (nespálit) ,přidáme bobkový list, maso, zalijeme vývarem, nebo vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme téměř do měkka, dle potřeby podléváme. Spařená a oloupaná rajčata rozkrojíme a vydlabeme semínka (komu nevadí nemusí) nasekáme je a přidáme k masu (můžou se použít i z konzervy např. v zimě jsou daleko lepší než ty kupované bez chuti) dochutíme solí a pepřem, přidáme houbové koření, já používám vlastní usušené a rozemleté bedle, dodusíme do měkka maso vyndáme šťávu zredukujeme, můžeme ještě dochutit hořčicí. Maso vrátíme aby se prohřálo a můžeme podávat nakrájené na plátky. Místo líček může být třeba kližka nebo loupaná plec. Podáváme s těstovinami, nebo s tím co má kdo rád.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Iness |27. srpna 2013
Jsou výborná, měla jsem tu čest od mistra kuchaře je ochutnat :-) Odpovědět
wieruska |15. srpna 2013
dobré Odpovědět
q |15. srpna 2013
fajn Odpovědět
Lenny |13. srpna 2013
už mám chut Odpovědět
david.kruml.1 |12. srpna 2013
jejda děkuji za upozornění Odpovědět
JanaB |12. srpna 2013
1+, jenom si prosím opravte váhu masa, chybička se vloudila. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!