Omytá a osušená líčka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Opečeme ze všech stran na sádle a vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda (nespálit) ,přidáme bobkový list, maso, zalijeme vývarem, nebo vodou. Přiklopíme pokličkou a dusíme téměř do měkka, dle potřeby podléváme. Spařená a oloupaná rajčata rozkrojíme a vydlabeme semínka (komu nevadí nemusí) nasekáme je a přidáme k masu (můžou se použít i z konzervy např. v zimě jsou daleko lepší než ty kupované bez chuti) dochutíme solí a pepřem, přidáme houbové koření, já používám vlastní usušené a rozemleté bedle, dodusíme do měkka maso vyndáme šťávu zredukujeme, můžeme ještě dochutit hořčicí. Maso vrátíme aby se prohřálo a můžeme podávat nakrájené na plátky. Místo líček může být třeba kližka nebo loupaná plec. Podáváme s těstovinami, nebo s tím co má kdo rád.