Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso na žampionech

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Přidáme zeleninu, podlijeme vařící vodou a dusíme v troubě za občasného podlití vodou a přelévání výpekem. Ke konci pečení podlijeme vínem. Mezitím očistíme houby, pokrájíme je a osmahneme na másle. Mírně přisolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, zaprážíme, zalijeme vodou a smetanou, rozmixujeme a povaříme. Přidáváme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky.Omáčku na talířích můžeme doplnit hustě ušlehanou šlehačkou, brusinkami nebo rybízem (á la brusinky). Maso nemusíme dusit v troubě, ale v tlakovém hrnci, což trvá asi 40min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!