Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso po myslivecku

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 list bobkový list
  • 2 - 3 kuličky jalovce
  • 3 kuličky pepře
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 800 g zadního hovězího masa
  • 150 g slaniny
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 velká cibule

Pracovní postup:

1/3 slaniny nakrájejte a zlehka orestujte v kastrolu (nebo pekáčku). Zbytek nakrájejte na hranolky a prošpikujte jí maso, osolte a převažte provázkem. Do výpeku se slaninou přidejte máslo a maso a ze všech stran opečte. K masu přidejte nakrájené houby s cibulí, víno a koření, kastrol zakryjte poklicí a pečte při 170°C doměkka, asi 90 minut. Během pečení podlévejte vodu a přčelévejte výpekem. Měkké maso vyndejte (provázek sundejte), zabalte do fólie a nechte 20 minut odpočinut. Šťávu vyduste na tuk dochuťte citronovou šťávou a dosolte. Maso vraťte do kastrolu a prohřejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |9. dubna 2014
super Odpovědět
hanik29|12. dubna 2014
zajímavé,uvařím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!