Plněné krůtí řízky s míchaným salátem
60
1
3
Z oleje, drobně nakrájeného pórku, sójové omáčky, koření, 1 kávové lžičky škrobu a soli podle chuti si připravíme marinádu. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme marinádou, dáme do nádoby s poklicí a uložíme do lednice do druhého dne. Na pánev dáme trošku oleje a maso na něm z obou dvou stran opečeme. Maso dáme do hrnce, přidáme na malé kousky nakrájený celer, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem, pokud se vypařil. Měkké maso ze šťávy vytáhneme a šťávu zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. Příloha: těstoviny, rýže, brambor.