Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso se zeleninou omáčkou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso umyjeme, dáme do tlakového hrnce, zalijeme 1 a 1/5 litrem vody, přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli, koření a osolíme a vaříme doměkka asi 30 minut. Maso z vývaru vytáhneme, vývar přecedíme, mrkev, celer, cibuli rozmixujeme s troškou vody a nalijeme do oceděného vývaru. Uvedeme do varu, podle toho kolik chceme mít omáčky přidáme vody a přidáme smetanu. Krátce povaříme, zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody a ještě krátce povaříme. Dochutíme cukrem, citrónovou šťávou nebo octem a podle chuti dosolíme. Maso nakrájíme na porce a dáme zpět do omáčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Iness |26. února 2013
Také dělávám, je moc dobrá. Odpovědět
jana.remkova.7 |25. února 2013
Taková svíčková trochu jinak. Mám ráda tyhle omáčky:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!