Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí na rajčatech

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné, omyté a osušené maso ze všech stran osolíme, potřeme česnekem, pepřem a bylinkami. V hluboké pánvi nebo kastrole rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opékáme asi 12 minut (neobracíme ostrými vidličkami, aby nevytekla šťáva). Rajčata z konzervy překrájíme na čtvrtky, promícháme s vínem a přidáme k opečenému masu. Přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Občas maso obrátíme a omáčku promícháme. Nakonec ji zjemníme trochou másla. Z oloupaným, omytých a osušených brambor vykrajujeme tvořítkem kuličky, které dáme do osolené vroucí vody se svazkem zelených natí. Uvaříme doměkka a scedíme. Maso nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře spolu s bramborami, přelijeme rajčatovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!