Očištěné, omyté a osušené maso ze všech stran osolíme, potřeme česnekem, pepřem a bylinkami. V hluboké pánvi nebo kastrole rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opékáme asi 12 minut (neobracíme ostrými vidličkami, aby nevytekla šťáva). Rajčata z konzervy překrájíme na čtvrtky, promícháme s vínem a přidáme k opečenému masu. Přikryjeme a při mírné teplotě dusíme doměkka. Občas maso obrátíme a omáčku promícháme. Nakonec ji zjemníme trochou másla. Z oloupaným, omytých a osušených brambor vykrajujeme tvořítkem kuličky, které dáme do osolené vroucí vody se svazkem zelených natí. Uvaříme doměkka a scedíme. Maso nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře spolu s bramborami, přelijeme rajčatovou omáčkou.