Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí na víně s parmezánovými bramborami

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Obalíme je ve směsi z mouky, soli a pepře a ze všech stran je osmahneme na oleji dozlatova. Opečené maso přendáme do kastrolu.
  2. Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na hranolky. Obojí smažíme na výpeku z masa. Podusíme 10 minut.
  3. Přidáme drcený česnek, minutu smažíme a poté přilijeme víno. Necháme vařit a poté to celé přendáme k masu.
  4. Přidáme vývar, bobkový list a tymián a dusíme 3 hodiny
  5. Parmazán nastrouháme.
  6. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vaříme 10 minut v osolené vodě. Poté je slijeme a promícháme s polovinou parmazánu.
  7. Slaninu nakrájíme na kostičky. Smažíme ji s oreganem. Pak ji smícháme s masem.
  8. Masovou směs vyklopíme do zapékací misky, na to naskládáme brambory a posypeme zbylým parmezánem. Zapékáme 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

objev |9. řijna 2014
Maso se krásně rozpadá... Fantazie Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!