PEČENĚ A OMÁČKA 1kg hovězí pečeně, sůl, černý a červený pepř, po 1/2 svazku petrželky a estragonu, lžíce ghí, 1/4l červeného vína, voda podle potřeby POLENTA A ZELENINA 30g másla, sůl, 100g kukuřičné krupice, svazek bazalky, 100g strouhaného parmazánu, pepř, 800g brokolice, 2 lžíce olivového oleje, 30g piniových oříšků, 100g čerstvého bylinkového sýra, voda Maso osolíme a opepříme oběma pepři, bylinky nasekáme. Maso opékáme ze všech stran asi 8 minut na rozehřátém ghí, přilijeme víno, pekáč přikryjeme a dusíme asi 2 hodiny. Maso občas přeléváme výpekem. Když se víno odpaří přilijeme vodu a přidáme bylinky, vodu doplňujeme na stálou výšku asi 2 cm. Na polentu přivedeme k varu 1/2 l vody s 1/2 lžičkou soli a máslem. Vmícháme kukuřičnou krupici a necháme bobtnat asi 15 minut. Bazalku nakrájíme a krátce před koncem ji s parmazánem zamícháme do polenty, osolíme a opepříme. Horkou polentu rozetřeme na vymazaný plech, vrstva asi 1 cm a necháme vychladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, z polenty vykrajovátkem vypíchneme hvězdičky a opečeme je na oleji po obou stranách dozlatova. opečené hvězdičky necháme horké v troubě předehřáté na 80°C. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi, brokolici dáme krátce (asi na 6 minut) do vařící osolené vody. Pečeni vyndáme a necháme horku v předehřáté troubě. Omáčku prolisujeme do hrnce a rozmixujeme ji. Rozmícháme v ní čerstvý sýr, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme - podáváme s omáčkou, polentou a brokolicí. Nakonec posypeme piniovými oříšky a bylinkami.