Podle druhu masa, tedy masa z mladého býka od kližky až po falešnou svíčkovou( já použila kližku, ale je to celkem jedno, čím kvalitnější, tím lepší, ale také dražší), se rozhodneme, jestli dáme ze všech stran opečené do papiňáku " předměknout " ( doporučuji) nebo jej dát rovnou do pekáčku společně s cibulí a stroužkem česneku podlité a přikryté dát do trouby. Z papiňáku přendáme do pekáče, zalijeme vývarem, přidáme cibuli a česnek, lehce posolíme a dáme do trouby. Je-li třeba, podléváme a maso obrátíme. Omytou zeleninu nakrájíme, a postupně vkládáme do hlubší pánve na olivový olej. Začneme mrkví, přidáme pórek, nakrájený na šikmé, 1,5 cm široké špalíky, kapii a rajská. Mícháme. Z Vietnamského salátu slijeme tekutinu do větší nádoby a rozmícháme v ní rajský protlak. Salát vyklopíme na pánev a zalijeme rozmíchaným protlakem. Po chvíli přidáme všechny čtyři omáčky, pepř a zázvor. Je-li třeba, přisolíme vegetou. Hrnec s vodou na rýži postavíme na sporák, přidáme vegetu nebo jiné dobré dochucovadlo místo soli. Rýži nasypeme do vroucí vody a vaříme podle návodu společně se lžící sádla. Chvilku před vypnutím vmícháme libeček a špenát. Necháme chvilku pod poklicí. Potom vmícháme zbytek bylinek. Kečup není nutný, ale pokud by měl někdo chuť, může si ho přidat. Pokud chceme směs ostřejší, lze přidat kečup HOT nebo feferonku, ale nesmí přebít chuť pokrmu. Kvítky z pažitky jsem použila na ozdobu, jsou sice jedlé, ale třeba by chutnaly lépe na míchaných vajíčkách. Maso nakrájíme, výpek přilijeme k zelenině a můžeme servírovat.