Hovězí maso očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na hranolky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte oloupané a najemno nakrájené cibule. Do základu dejte prošpikované maso a ze všech stran opečte. Opečené maso podlijte částí vývaru, přiklopte a duste doměkka, během dušení podle potřeby podlévejte vývarem. Měkké maso vyndejte a uchovejte v teple, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a osmahněte. Přidejte rajský protlak, orestujte, zalijte bílým vínem a asi 15 minut povařte. Žampiony nakrájejte na plátky, papriky (bez semeník) na proužky, rajčata na čtvrtky a vše přidejte do omáčky, krátce povařte. Nakonec do omáčky přidejte prolisovaný česnek, dochuťte wotcestrem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Pečeni vraťe do omáčky a už ji jen prohřejte. Při podávání ji ozdobte překrojeným, v troubě opečeným česnekem i tymiánem. Jako příloha se hodí bramborové krokety.