Hovezi kytu, ocistime, odblanime, oplachneme ji a osusime papirovymi ubrousky nebo cistou uterkou. Potom ji pres vlakno nakrajime na 4 porce. Platky naklepeme a na okrajich narizneme, aby se pri peceni nekroutily. Osolime je a opeprime. Na panvi rozpalime olej a platky po obou stranach opeceme. Potom maso vyjmeme a uchovame v teple. Salotku, pripadne cibuli, oloupeme a nakrajime na jemno. Nasypeme ji do vypeku a orestujeme do sklovita. Pridame kapary a provensalske koreni. Vsechno kratce orestujeme a zalijeme vyvarem. Hladkou mouku dukladne rozslehame vidlickou ve smetane a zahustime s ni cibulovy zaklad. Omacku za obcasneho promichani provarime, dochutime soli, bilym peprem a nadrobno nasekanou petrzelovou nati. Platky vlozime do kaparove omacky, nechame prohrat a podavame s varenymi brambory.