Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí po burgundsku

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Marináda: 1 láhev červeného vína 1 polévková lžíce oleje středně velká mrkev 1 velká cibule 2 šalotky trocha celerové natě stroužek česneku petrželka tymián bobkový list, 5 zrnek pepře 1 hřebíček Maso nakrájíme na velké kostky, necháme v marinádě pod pokličkou 24 hodin uležet. Pak ho opláchneme, osušíme a zprudka pečeme na pánvi na oleji. Přidáme koření z marinády, maso ještě 5 minut restujeme. Zasypeme moukou, promícháme, necháme zabarvit a přilijeme zbytek marinády tak, aby sahal asi do poloviny masa. Přivedeme k varu, přidáme sůl, pepř, protlak, bylinky a 40 minut na mírném ohni dusíme pod pokličkou. Před podáváním omáčku přecedíme. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!