Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Maso vcelku opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Přemístíme ho do tlakového hrnce. Ve výpeku osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme, přidáme chilli, oregano, tymián a rozdrobený hovězí bujon. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme na mírném plameni. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na plátky a i s vývarem dáme do pekáče. Přidáme papriku (čerstvou nebo i sterilovanou) a okurky nakrájené na malé kostičky, bobkové listy a rajčatový protlak. Hovězí po cikánsku dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše odlité omáčky. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.