Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí po staročesku

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso opláchneme,nakrájíme na větší kostky, mastné výřezy z masa osmahneme zprudka na trochu oleje abychom získali základ. Osmažené mastné skrojky vyjmeme, do základu výpeku prokládáme kostky masa se čtvrtkami cibule a třetinami česneku, přidáme mleté papriky , pepř a špetku pálivé papriky, zamícháme a přidáme 3 dcl červeného vína. Takto připravený základ dusíme pod pokličkou cca 2 hod., !! maso nesolíme !!! pokud nezměkne, !!nemícháme !!! - pouze kontrolujeme stupeň varu, při téměř měkkém mase si připravíme zavářku (případně zahuštěnou mouku s vodou), cca dovaříme na mírném ohni 10 min. a dochutíme solí dle chuti případně přidáme 1 polévkovou lžíci Worchestrové omáčky a po zavaření odstavíme. Pro zjemnění přidáme nakonec 1 lžičku másla, podáváme s bramborem, knedlíkem nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

iva.vecerova |22. května 2013
ukládám Odpovědět
planeta |10. března 2013
čím pomaleji se dělá, tím je lepší Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!