Staňte se našimi fanoušky na:

Hovézí polévka s knedlíčky a nudlemi.

Autor receptu: Vendula (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso dáme vařit s oloupanou a celou kořenovou zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Až se zelenina uvaří, vyndáme ji a nakrájíme na menší kostičky. Maso potřebuje většinou více času.Až bude hotové i maso, taktéž vyndáme a nakrájíme. Koření se z vývaru (pokud možno i pepř) vyndá. Než se maso a zelenina uvaří, připravíme si směs na knedlíčky. Játra nameleme, přidáme celé vejce, česnek, pepř, trochu soli a majoránku, promícháme a podle potřeby smícháme se strouhankou. Hmota musí být hustší, aby se daly dělat knedlíčky. Směs dáme do lednice, kde trochu ztuhne a knedlíčky půjdou lépe tvarovat. Játrové knedlíčky si můžeme připravit i den předem. Do vody vrátíme nakrájené maso i zeleninu. Voda musí lehce vřít, když tam knedlíčky dáváme! Nabíráme lžící po kouskách játrovou směs, lehce tvarujeme o stěny misky. Lžíci se směsí na chvíli ponoříme do vody, knedlíček se za chvíli lžíce sám pustí. Když máme veškeré játrové knedlíčky v polévce, necháme chvíli provařit. A přidáme k ní domací nudličky (recept pridan v jinych mych receptech )Přidáme masox, petržel, pepř a sůl.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |18. června 2013
máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!