Maso dáme vařit s oloupanou a celou kořenovou zeleninou, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Až se zelenina uvaří, vyndáme ji a nakrájíme na menší kostičky. Maso potřebuje většinou více času.Až bude hotové i maso, taktéž vyndáme a nakrájíme. Koření se z vývaru (pokud možno i pepř) vyndá. Než se maso a zelenina uvaří, připravíme si směs na knedlíčky. Játra nameleme, přidáme celé vejce, česnek, pepř, trochu soli a majoránku, promícháme a podle potřeby smícháme se strouhankou. Hmota musí být hustší, aby se daly dělat knedlíčky. Směs dáme do lednice, kde trochu ztuhne a knedlíčky půjdou lépe tvarovat. Játrové knedlíčky si můžeme připravit i den předem. Do vody vrátíme nakrájené maso i zeleninu. Voda musí lehce vřít, když tam knedlíčky dáváme! Nabíráme lžící po kouskách játrovou směs, lehce tvarujeme o stěny misky. Lžíci se směsí na chvíli ponoříme do vody, knedlíček se za chvíli lžíce sám pustí. Když máme veškeré játrové knedlíčky v polévce, necháme chvíli provařit. A přidáme k ní domací nudličky (recept pridan v jinych mych receptech )Přidáme masox, petržel, pepř a sůl.