Opláchnuté maso vložíme do studené vody, přidáme sůl,pepř,nové koření,nať libečku (celeru),cibuli a vaříme při střední teplotě až maso změkne (v papiňáku je to rychlejší). Ke konci varu přidáme očištěnou zeleninu. Z hotové polévky sejmeme část tuku,polévku procedíme přes hustý cedník, dochutíme kostkou masoxu (ten povaříme dle návodu). Knedlíčky: rohlík pokrájený na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme,přidáme k masu společně s vejcem,změklým tukem,solí,pepřem,moukou a strouhankou a promícháme. Z hmoty uděláme malé knedlíčky, zavaříme je do vařící osolené vody a vaříme 3-4 minuty. vyjmeme je a necháme okapat, přes cedník propláchneme vlažnou vodou. Na závěr dáme knedlíčky do polévky a posypeme drobně pokrájenou pažitkou. Knedlíčky: 150g mletého hovězího masa, 1 rohlík, 2 lžíce mléka,1 vejce, 10g másla nebo sádla, 1 lžičku hladké mouky, pepř,sůl, 1-2 lžíce strouhanky.