Špekové knedlíčky: 70 g vařeného uzeného masa 100 g housky 15 g cibule 1 stroužek česneku mletý pepř muškátový květ majoránka 1 dl mléka 50 g hrubé mouky nasekaná petrželka Oprané maso a kosti dáme společně se zeleninou a s kořením do studené vody a necháme vařit tak dlouho až maso změkne.Polévku scedíme a připravíme vložku – špekové knedlíčky.Maso nakrájíme na kostičky, dáme na zpěněnou cibuli, přidáme koření, česnek, housku nakrájenou na kostičky, kterou jsme nechali oschnout v troubě a vychladlou zvlhčili mlékem, přidáme maso, promícháme, spojíme moukou, přidáme zelenou petržel vytvarujeme knedlíčky a vaříme je asi 7 minut Do talíře vložíme uvařené knedlíčky, maso nakrájené na plátky, zeleninu, nasekanou petrželku, zalijeme čistou hovězí polévkou a podáváme.