Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí "Stroganoff" s hráškem a rýží

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dobře propláchnutou rýži vsypeme do velkého hrnce s osolenou vodou, k ní pak přidáme oloupanou cibuli, do které jsme předem zapíchali hřebíčky a za občasného míchání ji uvaříme do měkka. Hrášek nerozmrazujeme, ale zmrazený krátce prohřejeme v pánvi na rozpuštěném másle. Asi 2/3 promícháme se scezenou a okapanou uvařenou rýží, zbytek dáme stranou a vše uložíme na teplém místě. Hovězí maso důkladně omyjeme a osušíme utěrkou a nakrájíme ho na tenčí nudličky. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran dozlatova opečeme. K němu přisypeme na tenká kolečka pokrájené cibule, dochutíme solí, pepřem a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přilijeme kečup, šlehačku, přivedeme k varu a ještě krátce podusíme. Podáváme s připravenou rýží a posypané zbylým hráškem. POZNÁMKA: Pravý "Stroganoff" se připravuje z pravé hovězí svíčkové. Ovšem při dnešní drahotě hovězího masa a zvláště svíčkové,jsou náklady na toto jídlo obzvlášť vysoké a málokdo si ho bude moci dovolit. Můžeme tedy použít i kvalitní zadní hovězí .... i tak jsou náklady vyšší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Evik54|11. května 2014
Výborný oběd Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!