Z masa nakrájíme 2 pláty a z obou dvou stran naklepeme. Osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, rozprostřeme nádivku a stočíme do rolády. Převážeme nití nebo spíchneme kovovými jehlami na závitky. Na pánev dáme trochu oleje, rolády na něm z každé strany opečeme a dáme do tlakového hrnce.
Na výpeku z rolád orestujeme 1/2 cibule nakrájené na tenké plátky a přidáme k masu. Zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a dusíme až je maso měkké - 30 minut. Maso vytáhneme a šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a dochutíme. Z masa odstraníme niti a jehly, maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky.
Podle toho kolik chceme mít omáčky, přidáme před zahuštěním vývar nebo vodu.
Nádivka:
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Na pánev dáme trochu oleje a orestujeme na něm 1/2 drobně nakrájené cibule společně s hlívou, nakrájenou na malé kousky. Orestovanou směs ještě horkou přidáme k nakrájeným rohlíkům, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.