Losos na citronovém pepři s bramborami a zeleninou
60
1
2
Rozmixujeme sójovou omáčku, koriandr, pomerančovou kůru, rybí omáčku, cukr, olej a česnek, pak promíchejte s masem a marinujte v chladu 4 hodiny. Na omáčku rozmixujte arašídové máslo, cukr, sójovou a rybí omáčku, česnek a chilli. Dejte do rendlíku, přilijte kokosové mléko a zahřívejte za stálého míchání, až se začne oddělovat tuk, tedy asi 6 minut. Vmíchejte limetovou šťávu, 180 ml vody a vařte ještě 4 minuty, pokud je třeba, dosolte a nechte vychladnout. Rozpalte gril a proužky masa napíchejte na špejle, předem namočené do vody. Grilujeme asi 5 minut, špízy jednou obraťte. Podává se s omáčkou a rýží.