Hovězí maso nejprve důkladně očistěte, omyjte pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Potom je nakrájejte na plátky. Ty naklapejte a trochu je osolte a opepřete. V hrnci si rozehřejte olej a jednotlivé plátky po obou stranách zprudka opečte, aby se maso hezky zatáhlo. Cibuli oloupejte, očistěte a nakrájejte nadrobno. Až budete mít maso opečené, vyjměte je a na výpeku orestujte nasekanou cibuli. Mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky a přisypejte je k cibuli. Vše společně osmahněte dozlatova. K zelenině přidejte protlak, vše zalijte horkým zeleninovým vývarem a promíchejte. Opečené plátky masa vložte k zelenině, přiklopte pokličkou a duste doměkka. Připravte si dušené švestky. Ty důkladně omyjte, přepulte a ke konci dušení je přidejte k masu. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem. Hovězí servírujte s těstovinami, které posypejte pórkem nakrájeným na tenké plátky.