Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí se sušenými švestkami

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hovězí maso nejprve důkladně očistěte, omyjte pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Potom je nakrájejte na plátky. Ty naklapejte a trochu je osolte a opepřete. V hrnci si rozehřejte olej a jednotlivé plátky po obou stranách zprudka opečte, aby se maso hezky zatáhlo. Cibuli oloupejte, očistěte a nakrájejte nadrobno. Až budete mít maso opečené, vyjměte je a na výpeku orestujte nasekanou cibuli. Mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky a přisypejte je k cibuli. Vše společně osmahněte dozlatova. K zelenině přidejte protlak, vše zalijte horkým zeleninovým vývarem a promíchejte. Opečené plátky masa vložte k zelenině, přiklopte pokličkou a duste doměkka. Připravte si dušené švestky. Ty důkladně omyjte, přepulte a ke konci dušení je přidejte k masu. Nakonec omáčku dochuťte solí a pepřem. Hovězí servírujte s těstovinami, které posypejte pórkem nakrájeným na tenké plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |7. června 2013
brzy ochutnáme Odpovědět
pavlinf |7. června 2013
mnamka Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!