Losos na citronovém pepři s bramborami a zeleninou
60
1
2
Steaky osolíme, opepříme a odložíme stranou. Na omáčku promícháme mirin, saké, sójovou omáčku a cukr. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme fazolové výhonky, mícháme a opékáme asi 1/2 minuty. Výhonky vyndáme na papírovou utěrku a necháme je okapat. V pánvi rozehřejeme zbývající olej a opékáme na něm steaky 1-3 minuty (podle toho jak je chceme mít propečené), vyndáme a uchováme horké. Pánev odstavíme ze sporáku, přidáme do ní omáčku a jarní cibulku. Vrátíme ji na sporák a za stálého míchání zvolna vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne a začne se lesknout. Steaky nakrájíme na plátky, položíme na fazolové výhonky a přelijeme omáčkou.