Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí svíčková na houbách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 plátky anglické slaniny
  • černý pepř (drcený)
  • 600 g hovězí svíčkové
  • 150 g hub (nakrájených, čerstvých)
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje (rostlinného)
  • 100 ml smetany

Pracovní postup:

Očištěnou, omytou a osušenou svíčkovou nakrájejte na 4 stejně velké špalíčky, hranou ruky je lehce naklepejte, osolte opepřete a pokapejte olejem, nechte aspo|ň hodinu v lednici odležet. Odložte si stranou několik větších kloboučků hub, zbytek nakrájejte. Do každého bifteku udělejte 2-3 menší otvory a vsuňte do nich kousek houby, zrpudka opečte po obou stranách na grilu. Délku grilování volte podle toho, nakolik chcete mít maso propečené (bifteky také můžete dopéct v troubě - na 190°C dopékejte asi 10 minut). Zbylé houby, osmahněte na másle a přidejte šťávu okapanou z bifteků, osolte. Houby poduste, zalijte smetanou a už jen krátce prohřejte. Odložené kloboučky hub osolte, zabalte do anglické slaniny a asi 5 minut grilujte. Podávejte je k biftekům, přelitým hobovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |9. dubna 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!