Hovězí maso omyjeme, prošpikujeme slaninou a nasolíme. Připravíme si zeleninový základ tj. mrkev, celer, petržel, cibule vše nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli pokrájíme na plátky. Vložíme na pánev s trochou tuku, přidáme koření (bobkový list, celý pepř, nové koření celé, tymián) podusíme a nakonec přidáme ocet s trochou vody a ještě dusíme. Chladnou směs část dáme na zapékací mísu vložíme maso a pokryjeme zbytkem zeleninové směsi. Necháme v ledničce odležet. Druhý den maso zapékáme do změknutí. Poté maso vyjmeme a do zeleninové směsi přidáme mléko, smetanu a jíšku ( hladká mouka + máslo). Provaříme a vyndáme část koření. Omáčku rozmixujeme, přecedíme přes síto a ještě zahřejeme na sporáku, dochutíme horčici a citronovou šťávou, dle chuti můžeme přidat sůl a cukr. Podáváme s houskovým knedlíkem, zdobíme šlehačkou a brusinkami.