Zeleninu (celer, mrkev, petržel, v poměru 4:3:2) nakrájíme na proužky nebo na kostičky (nestrouhat, snadno se pak připaluje!), cibuli nejlépe červenou nakrájíme nadrobno ve stejném množství jako petržele. Maso prošpikujeme slaninou a pokapema malinko olejem. Na másle osmahneme zeleninu - nejprve mrkev s celerem, pak petržel a cibulku až tehdy když se okraje zeleniny začnou opékat. V průběhu solíme, pepříme, přidáme hořtici, brusinky, plátek citronu bez slupky, cukr a koření (bob.list, nové koření, pepř, tymián). Polovinou tohoto základu po vychladnutí přelijeme maso, přelijeme rozpuštěným vychladlým máslem, posipeme zbytkem zeleniny a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den maso vyjmeme z marinády a necháme na másle zatáhnout. Přidáme zpět k zelenině, zalijeme vodou nebo vývarem tak aby zelenina nevyčuhovala ale ani neplavala. Maso z vrchní strany osolíme a opepříme a pečeme v troubě na 250°C. Až začne voda bublat tak zmírníme na 180°C a dopečeme do měkka. V polovině pečení maso obrátíme a osolíme, opepříme z druhé strany. Po dopečení maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme a necháme povařit. Přidáme smetanu a dochutíme (curk, sůl, pepř, citron...) Do hotové omáčky nakrájíme maso na plátky (zůstane tak šťavnaté)