Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí v medové omáčce

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mrkev, cibuli i celer očistíme a nakrájíme na kousky. V kastrolu svaříme ocet s kořením. Necháme ho zchladnout, naředíme ho 300ml vody a přidáme do něj připravenou zeleninu. Do kastrolu s marinádou vložíme pečlivě očištěné maso a necháme 2 dny v chladu rozležet. Maso osušíme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak ho i se zeleninou z marinády a částí marinády dáme do pekáčku, osolíme ho, přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 90 minut. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme. Zeleninu s výpekem rozmixujeme v kastrůlku a rozředíme zbylým vývarem. Přidáme med, propláchnuté rozinky a nastrouhaný perník. Vaříme asi 10 minut. Mezitím nasucho opečeme v troubě oříšky a pak je přidáme do omáčky. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky nebo s noky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!