Do kastrolu dáme polovinu másla a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli do světle zlaté barvy (asi 6 minut). Přidáme kostky masa, osolíme a opepříme a opékáme dalších 10-15 minut. Zalijeme vývarem nebo rozmíchaným bujónem (podle toho, co máme) a pod pokličkou dusíme doměkka asi 1-1,5 hodiny (já tentokrát měla po ruce lepší masíčko, takže odpadlo dlouhé dušení). Ale i když koupím plec nebo jakékoliv jiné maso na dušení, urychluji si práci "papiňákem". Mezitím na druhé půlce másla zpěníme hladkou mouku a mícháme asi minutu. Když je maso skoro měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypeme do hrnce mrkev a přidáme jíšku z mouky. Jídlo dosolíme podle chuti, můžeme přidat trochu cukru. Nejraději máme s vařeným bramborem.