Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí v mrkvi

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu dáme polovinu másla a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli do světle zlaté barvy (asi 6 minut). Přidáme kostky masa, osolíme a opepříme a opékáme dalších 10-15 minut. Zalijeme vývarem nebo rozmíchaným bujónem (podle toho, co máme) a pod pokličkou dusíme doměkka asi 1-1,5 hodiny (já tentokrát měla po ruce lepší masíčko, takže odpadlo dlouhé dušení). Ale i když koupím plec nebo jakékoliv jiné maso na dušení, urychluji si práci "papiňákem". Mezitím na druhé půlce másla zpěníme hladkou mouku a mícháme asi minutu. Když je maso skoro měkké (asi 15 minut před koncem dušení), přisypeme do hrnce mrkev a přidáme jíšku z mouky. Jídlo dosolíme podle chuti, můžeme přidat trochu cukru. Nejraději máme s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |20. června 2013
dala bych si Odpovědět
petra.stefanova.7 |4. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
u nás doma oblíbené, také dělávám Odpovědět
jana.remkova.7 |5. března 2013
Miluji tohle jídlo. Dělám i s vepřovým a kuřecím masem. Odpovědět
Tea |28. února 2013
Taky doma děláme. Odpovědět
alibaba47|18. června 2013
Vynikající ♥ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!