Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí v sojové omáčce

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Dávka je určena pro jednu servírovací mísu, z níž si každý stolovník něco vezme. Maso zalijeme sojovou omáčkou a necháme asi hodinu odležet (marinovat), přidáme glutasol. V pánvi na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme maso a prudce osmahneme. Podáváme se zeleninovou přílohou. Celkem asi 200 g celerové natě, mrkve a bílého zelí v proužcích. Zeleninu velmi zprudka osmažíme, aby zůstala polosyrová a pevná a posypeme 2-3 nasekanými cibulemi a cibulovou natí. Pokud máme rýžovou pálenku, přidáme ji před marinováním asi 1 lžíci k sojové omáčce, ale můžeme zkusit i slabší víno. Maso jíme tak, že je namáčíme do omáčky ochucené česnekem, citronovou šťávou, pálivými paprikami a cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!