Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Dávka je určena pro jednu servírovací mísu, z níž si každý stolovník něco vezme. Maso zalijeme sojovou omáčkou a necháme asi hodinu odležet (marinovat), přidáme glutasol. V pánvi na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme maso a prudce osmahneme. Podáváme se zeleninovou přílohou. Celkem asi 200 g celerové natě, mrkve a bílého zelí v proužcích. Zeleninu velmi zprudka osmažíme, aby zůstala polosyrová a pevná a posypeme 2-3 nasekanými cibulemi a cibulovou natí. Pokud máme rýžovou pálenku, přidáme ji před marinováním asi 1 lžíci k sojové omáčce, ale můžeme zkusit i slabší víno. Maso jíme tak, že je namáčíme do omáčky ochucené česnekem, citronovou šťávou, pálivými paprikami a cukrem.