Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí v žampionové omáčce

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • černý mletý pepř
  • špetka mletého kmínu
  • 4 plátky hovězího masa
  • 100 g žampionů (čerstvých)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje (olivového)
  • 150 ml smetany
  • 1 cibule

Pracovní postup:

Plátky masa naklepejte, osolte a okořeňte pepřem a sladkou paprikou.Do hrnce nebo hluboké pánve nalijte olej, nechte rozehřát, pak na něj dejte maso a po obou stranách opečte. Maso vyndejte a prozatím dejte na teplé místo. Do zbylého tuku, na kterém jste restovali maso vhoďte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět, pak přidejte na plátky nakrájené žampiony, posypte trochou kmínu a krátce orestujte. K cibulce a žampionům dejte maso, podlijte vodou, zakryjte poklicí a duste doměkka. Nakonec šťávu zahustěte smetanou, ve které jste rozšlehali mouku a nechte krátce povařit. Příloha: housové knedlíky nebo rýže

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!