Slaninu nakrájíme na kostičky, telecí pečínku na plátky a smícháme s okapanými houbami. Hovězí plátky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, rozdělíme na ni houbovou směs, zavineme a omotáme kuchyňskou nití. Zeleninu očistíme; 2 mrkve, celer a pórek nakrájíme. Na pánvi rozpálíme tuk, závitky osmahneme, přidáme zeleninu, orestujeme, podlijeme bujonem a dusíme. Polovinu oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozmačkáme na kaši, druhou polovinu brambor nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Chleba nakrájíme na kousky a osmahneme na lžičce másla. Z brambor vypracujeme těsto, rozdělíme na osm dílů, přidáme kostičky chleba a vytvoříme knedlíky, které vaříme 10 minut v osolené vodě. Zbývající mrkve nakrájíme na kolečka a povaříme. Hotové hovězí závitky vyndáme, do výpeku přidáme mouku a 2 lžičky másla. Zbývající máslo rozpalíme a podusíme na něm mrkev s brokolicí. Na talíře rozdělíme maso, knedlíky a zeleninu.